Tornen
els tallers gastro-culturals “Cuinem i mengem la història” amb
Arqueonet al Miele Experience centrer de Barcelona. I enguany comencem amb la
cuina de l’Antic Egipte.
La
cultura de l’antic Egipte va néixer en un oasis natural a l’extrem oriental del
que avui dia anomenem el desert del Sàhara. El Nil no només proporcionava aigua
als pobladors de Kemet, sinó que va permetre que es desenvolupés un ecosistema
únic amb una gran diversitat de fauna i vegetals. És a dir, els egipcis
tingueren la possibilitat d’experimentar culinàriament amb tots els recursos
que els oferia la natura. Tot i que no ha arribat fins a nosaltres cap
receptari, la riquesa iconogràfica de les seves pintures, alguns textos i
l’anàlisi de certes restes arqueològiques ens permeten reconstruir la variada
alimentació que tenien els egipcis de les classes altes.
Amb
el Dr. Marc Orriols i Llonch, Professor associat d’Egiptologia de la Universitat
Autònoma de Barcelona, la xef Montse Blanch Saborit, de Ba-tec i un servidor reviurem gustos i plaers alimentaris de grans reis
com Djesert, Khufu o Ramsés II.
Lloc de realització de l’activitat
Miele Experience Center Barcelona Data i hora
Divendres 27 d’octubre de 2017
De 19.00h a 23.00h. (pendent de confirmar)
Preu
50€ Inclou el sopar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada